August 21, 2009

Heerlijkheden
Het Centrum Beeldende Kunst en Vormgeving West-Brabant heeft tien kunstenaars, vormgevers, fotografen en illustratoren gevraagd uit de regio West-Brabant om na te denken over de hedendaagse grafiekkunsten.
Deze kunstenaars zijn uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een door het CBKWB uit te geven grafiekmap. ‘De Brabantse Ring’ trekt dan niet alleen een cirkel om de kunst en vormgeving van West-Brabant maar verbind hun verschillende achtergronden in een gezamenlijke affiniteit voor de grafiek.

De grafiekmap wordt uitgevoerd in samenwerking met Grafische werkplaats Raaf te Breda en zal eind september uitgegeven worden. Voor meer info hierover klik hier.

Ik ben al druk in de weer met zeefdrukken. Mijn werk is een samenvoeging van allerlei wapenschilden uit de regio Breda, Bergen op zoom en Roosendaal, de zogenoemde "Brabantse Ring". Schilden van dorpen die niet meer bestaan of samengevoegd/opgegaan zijn in grote steden worden "heerlijkheidswapens" genoemd. Bij deze de voorbereiding van mijn heerlijkheid.

No comments: